Däck

Hjulskifte personbilar från 235:-
Däckmontering och balansering på plåtfälg från 235:- st
På aluminiumfälg från 235:- st

Vi köper däck direkt från tillverkaren och kan på så sätt erbjuda lägsta dagspris.

Däckservice i Mullsjö

Att ha rätt däck till bilen är en viktig faktor som ökar säkerheten, bidrar till lägre bränsleförbrukning och minskar på utsläppen. Angers Bil & Service i Mullsjö är en bilverkstad som arbetar med service av bilar samt med däck. Vi utför olika sorters däckservice såsom hjulskifte på personbilar, däckmontering och balansering på aluminiumfälg och plåtfälg. Utöver vår däckservice köper vi också in däck direkt från leverantören och kan på så sätt erbjuda bra kvalité till förmånliga priser. 

Vi arbetar med däck från bland annat leverantörerna Michelin, BFGoodrich, Dunlop, Fulda, Nokian Tyres och Pirelli. För oss är kvalité a och o och att bilens däck har ett bra våtgrepp är viktigt.

Däckens lufttryck

Det är viktigt att däcken har rätt lufttryck då fel lufttryck kan skada däcken samt påverka säkerheten. Däck med dåligt lufttryck bidrar till ökad stoppsträcka samt påverkar körförmågan negativt vid vattenplaning utöver detta ökas även bränsleförbrukningen. De däck med bäst mönsterdjup ska med fördel placeras fram på bilen för styrningens skull.

Lagar kring sommardäck & vinterdäck

Mellan 1 december - 31 mars ska ditt fordon ha vinterdäck om det är vinterväglag. När det gäller dubbdäck är det tillåtet att använda vid vinterväglag eller om det befaras vinterväglag från 1 oktober - 15 april. Vad innebär då vinterväglag? Det klassas som vinterväglag om det finns snö, is, frost eller snömodd på hela eller någon del av vägen. Fordon med en vikt upp till 3500 kg ska ha ett mönsterdjup på sina vinterdäck på minst 3 millimeter. På tunga fordon över 3500 kg ska mönsterdjupet vara minst 5 millimeter. Vid sommarväglag ska däcken ha ett mönsterdjup på minst 1,6 millimeter. Dock är det bra att ha i åtanke att mönsterdjupet bör vara minst 3 millimeter för att ge en bra friktion på fuktig eller blöt väg.

Kontakta oss om du behöver nya däck eller däckskifte i Mullsjö!

Tveka inte att kontakta oss vid frågor eller funderingar, vi hjälper er gärna med era däck. Välkomna till oss på Anger Bil & Service för en komplett däckverkstad i Mullsjö!

Här följer ett smakprov på våra leverantörer. 

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå